zondag 12 oktober 2008

Pasar Klewer


Pasar Klewer, een zeer drukke markt in Solo (Surakarta). Laatste keer in 2007 was ik niet gestopt om te shoppen, want daar aangekomen van ons terugreis uit Surabaya had het heel hard geregend en zag het zo vies buiten. Dus ik zei: Rij maar door naar Yogyakarta.
Er wordt heel vaak over gezongen en geschreven. In 2004 was ik wel geweest om te shoppen of "ngumbah motto". Het was heel druk en het is moeilijk bewegen tussen al die handelaars. Het is dan oppassen geblazen, tukang copet. Het is wel leuk om eens mee te maken. Wat ik leuk vond, ik kon gewoon Javaans met ze praten. En dan krijg ik het gevoel ik hoor erbij, ik ben een van ze. En dan gebruik ik woorden, die niet dagelijks wordt gesproken in Solo, dan lachen ze stiekempjes. Ik vind het niet erg.
Voor de liefhebbers van batik spullen is hier wel de plek. Het is goedkoper dan in Yogyakarta, wel moet je opletten op kwaliteit.

1 opmerking:

Anoniem zei

Yen ning Klewer pancene kudu nganti2 mas Ruben , copete mblader...
Aku yo gak sabaran, mambu textil mumet aku..
Toko2 batik ning jalan Slamet Ryadi ugo akeh..aku luwih becik ning kenalanku sing nduwe batik Danar Hadi..ora mumet, tur meneh oleh kortingan..hehehe

Zoeken in deze blog