maandag 6 oktober 2008

Sarangan


Op onze terugweg naar Yogyakarta vanuit Surabaya maakten we een tussenstop in Sarangan. Het is een plaats (dorpje) niet ver van Solo. Het is een hoog gelegen plaats. En boven lig ook een meer met een heel mooie uitzicht. In de buurt ligt ook waterval Tawangmangu (grojogan). Wij wisten voordien ook niks van Sarangan of Tawangmangu, maar onze chauffeur had ons aanbevolen om te gaan. En ik zei waarom niet, we gaan toch langs.
We stopten eerst bij een eet tentje van sate, voordat we een wandeling maakten. Eerder durfden we niet langs de weg zo te eten, maar sate zag er lekker uit. En Pak Sumaji (chauffeur) zei dat sate kelinci (konijn) van hier wel lekker smaken. Nou ja, voor 4.000 Rp een porsie sate en lontong laten we niet liggen. Voor 4.000 Rp kregen we een bordje lontong en 10 sate met sambel erop. Ja, 10 lijkt wel veel. Nee hoor, het zijn heel kleine stukjes vlees erop. Je kan 3 stokjes tegelijk bijten, dan kan je wel voortstellen hoe groot die stukjes vlees zijn.
Na het eten, trouwens ik at ook porsie van Margriet op. Zij wilde het niet opeten. Vlees lag ongemarineerd daar zeker al een poosje en niet in de koeling. En pas als je sate besteld wordt het in een saus gedipt en daarna op het houtskool. Volgens mij is het vlees lekker zacht geworden door het langzame bederving proces.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Als je op reis ben dan wil je ook alles meemaken, dus daarby hoort ook sate van konijnenvlees.....(heb wel ooit konijnenvlees gegeten in Sur maar vond het toch niet zo geweldig smaken, maar ja het kan kloppen dat met al die proces die eraan gaat, blijft die bumbu langer intrekken en daardoor misschien lekkerder.....

Anoniem zei

Rien

Duh satene nggarahi ngiler wae..
Sate kelinci / truwelu Sarangan pancen enak tenan...aku mesti ora lali ngandog disik mangan sate kelinci...nek liwat sarangan.
Kelingan nek arep lungo ning Mediun soko Solo, liwat Karanganyar, munggah nyang cemoro sewu, mudun tekan sarangan, magetan, terus mediun...apik2 sesawangane...

Sheila Han zei

Ha ha ha ,dat is nou Indonesia sayang
Ja...........daar kunnen ze niet de diepvries mee schouwen,sorry
Ook ik heb dat gegeten in Sarangan (Hotel Merah)en overal......zie je amper een koeler aan de kant van de weg,is gewoon onmogelijk!
Gelukkig zijn we goed ingeênt,apa boleh buat?Daarom eten we nooit laat in de ochten of laat in de avond als we niet weten wie de verkoper is.
Wie weet wat voor vlees we hebben gegeten! hi hi hi
Nou ja..........we zijn toch telkens weer goed thuis aangekomen,groetjes.....mijn advies is geen eten aan de kant van de straat kopen.

Zoeken in deze blog