zondag 5 oktober 2008

Becak


We waren tijdens onze eerste Indonesië reis terughoudend om met de becak (lees: betjak) te gaan verplaatsen. En afgelopen jaar hadden we toch in Yogyakarta gedaan. Achterliggende gedachte was eerst, het is gevaarlijk en je zit aan de voorkant en kan geen kant op als er wat gebeurd. Zo snel kan je niet uit de zitbak eruit springen en vooral als je met zijn tweeen zit. En wij natuurlijk ook niet zo klein als de gemiddelde plaatselijke Javaan. Goed, we hadden toch ermee gaan verplaatsen. Een korte rit kost zo'n 5.000 Rp en nog geen 50 Euro-centen.
En onze eerste becak-tour was ook heel kort, dat was op onze eerste dag in Yogyakarta. We waren eerst aan het rondlopen, na een vraag bij de hotel-receptie waar we een Warnet (Warung internet) kan vinden. Nou, volgens mij had hij wel goed uitgelegd, maar eenmaal aan het lopen konden we het niet vinden. Dan maar een tukang becak vragen en ons laten brengen, en onze rit was goed bevallen. We hadden hem 10.000 Rp gegeven in plaats van 5.000 Rp. Na het internetten in Warnet kwamen we dezelfde tukang becak en hij was aan het eten.
Zo'n becak fietser bezit niet zijn eigen becak. Ze huren het per dag voor 5.000 Rp en dan moet hij op zijn minst 1 korte rit kunnen krijgen om zijn huur te kunnen betalen en de rest is dan pas zijn winst.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo dan heeft die becak fietser gelukkig zijn huur kunnen betalen en tenminste 1 rit gereden voor die dag,dank zij jouw, hahaha...

solotigo zei

hallo

Anoniem zei

Hey,

I'm just browsing sites for the kids of Haiti.

I'm doing my part for a non-profit organization that gives time to
creating oppurtunities for the kids in haiti. If anyone here wants to give money then then please do so here:

[url=http://universallearningcentre.org]Donate to Haiti[/url] or Help Haiti

They give kids in Haiti a positive outlook through education.

Please check it out, they're legit.

It would be great if you could help

Zoeken in deze blog