donderdag 2 oktober 2008

WandelingHet water blijft heel langzaam stromend. Onderweg naar zijn eindbestemming wordt het onderweg gebruikt door verschillende mensen om onder ander te wassen zowel eigen lichaam als kleren.


Tijdens een rustige wandeling zie je van alles onderweg en dan ook voor je zelve de tijd om erover na te denken. Los van alle moderne technieken die wij in Europa kunnen beschikken zowel bezitten is dat voor de gemiddelde Javaan in Indonesie niet weg gelegd. Zo zie je nog veel mensen op de "ouderwetse manier" kleren wassen. Ondanks dat ze het moeilijk hebben om met hun inkomen rond te komen beschikken toch velen nog de "HP" (afkorting van Hand Phone) om met elkaar te communiceren. En dan zie je dat er meer SMS berichten worden gestuurd, omdat dat veel goedkoper is dan gewone gesprekken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja he, zo te zien is de techniek voor alle delen v/d wereld niet mogelijk, jammer dat het in dat deel waar onze voorouders vandaan komen juist dit hen ten deel moet vallen.
Het belangrijkste is toch dat ze kunnen surviven op hun eigen ouderwetse manier. (soms is dat voor ons nog leuk om mee te maken, omdat we nu in de Westerse wereld met allerhande nieuwe technieken te maken heb.
En ja met de techniek van de handphone zijn ze wel niet achter...hoe dan???
Wat gebeurt er met de technieken op andere gebieden???

Zoeken in deze blog