vrijdag 30 oktober 2015

Rij ervaring

Na een paar keer vakantie in Indonesie heb ik laatste keer besloten om auto te huren en zelfrijden. Allereerst was het moeizaam om ergens auto te huren zonder chauffeur. Na een paar keer verhuurbedrijven benaderd in Indonesie heb ik besloten via AVIS te huren. Dus voor zekerheid gekozen en betrouwbaarheid.
Qua prijs/kwaliteit verhouding ben ik zeer teleurgesteld. Ik heb het voor 2 weken gehuurd en ik maak gebruik van mijn eigen GPS, een vrij recente van TomTom.
De vrijheid van vrij bewegen zonder rekening te houden met andere mensen geef mij een goed gevoel. GPS helpt mij waar ik naar toe kan gaan zonder te verdwalen. In grote lijnen kom ik altijd goed aan waar ik wil zijn. Hotels zoeken was dan ook vrij gemakkelijk. Een tekortkoming van de GPS is de detail van zijstraten, dit staat niet aangeven. Volgens kan TomTom hier zlef niets aan doen, omdat niet alle wegen namen hebben. Dus als ik bij iemand op bezoek wil gaan heb ik ook geen exacte adres en in de buurt kom ik altijd. En de rest op de ouderwetse manier vragen. En meestal na een korte uitleg kan ik wel aan.
Ja, en nu op de weg zelf. Dat is niet alleen kunnen rijden, maar ook kunsten kunnen uithalen. Je wordt van links en recht ingehaald door de (brom)motorfietsen. Deze hebben helemaal geen benul van veiligheid, dus goed opletten en optimaal gebruik maken van de spiegels. En vooral ook meedoen door bijvoorbeeld ook links of rechts in te halen. En zo hoort je erbij. Hahahaha en dan merken ze niet dat je een vreemdeling bent.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog