woensdag 22 december 2010

Kookkunst

Na vele gerechten in Indonesië te proeven (of eten) mis ik toch het eenvoudig klaargemaakt eten in Suriname. In Indonesië lijkt alsof elk gerecht die ik van Suriname ken anders. Een ander smaakje, mogelijk gebruiken ze andere ingrediënten. Hoe kan het eigenlijk, zelfde naam en ziet ook zelfde uit, en toch anders. Onze voorouders in Suriname (uit Java) hadden het goed gedaan. Met de weinige kennis dat ze meenamen en de beschikbare ingrediënten om van de mogelijkheden toch lekker gerecht te maken. Je weet het wel waarover ik over heb, ja, de saoto soep. En nog meer andere lekkernijen bijvoorbeeld peyeh (rempeyek). Soms kom ik wel een gerecht tegen dat exact zelfde smaak, hhmmm ...dat was nasi goreng. Je weet het wel die nasi goreng wat ze in feestjes in Suriname serveert.

Lees ook:
Eten
Sarangan

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog